RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Посла України в Білорусі викликали "на килим": названа причина

Міністерство закордонних справ (МЗС) Білорусі викликало "на килим" посла України Ігоря Кизима через його критичні висловлювання про військові навчання "Слов'янське братство - 2017".

Про це йдеться на сайті відомства.

"Послу України було вказано на те, що зроблені ним заяви не відповідають високому рівню дружніх відносин між Республікою Білорусь і Україною, є некоректними і містять необгрунтовані звинувачення Республіки Білорусь в недотриманні заходів довіри і безпеки в регіоні ОБСЄ", - сказано в повідомленні.

Так, причиною конфлікту став виступ Кизима на конференції Ostrogorski Forum в Мінську. Там він заявив, що запрошеним на навчання військовим аташе влаштували "показовий фарс", а самі навчання пройшли в іншому місці, куди не запросили жодного спостерігача, зазначає "Інтерфакс-Україна".

У МЗС Білорусі стверджують, що захід був проведений "в повній відповідності з нормами міжнародного права і зобов'язаннями держави в рамках ОБСЄ".

"При цьому запрошення військових аташе, в тому числі України, на дане вчення було виключно жестом доброї волі з білоруської сторони, що свідчило про високу транспарентність заходу", - підкреслили у відомстві.

Як відомо, навчання "Слов'янське братство -2017" пройшли на початку червня на Брестському полігоні. У них взяли участь близько 1 тис. військовослужбовців Білорусі, Росії та Сербії, було задіяно понад 150 одиниць техніки.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв, що аналітик оцінив загрозу для Білорусі від військових навчань РФ "Захід-2017".