RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

На Заході озвучили сумний прогноз для України щодо вступу до НАТО

Колишній посол США в Україні та експерт Atlantic Council Джон Гербст заявив, що Україні не варто розраховувати на швидкий вступ до НАТО.

Про це він сказав Business Insider, коментуючи заяву президента України Петра Порошенка про плани по досягненню країною критеріїв НАТО до 2020 року.

На думку дипломата, Україну можуть прийняти до Альянсу не раніше ніж через 10 років, або більше, так як союзники "бояться спровокувати Москву". До того ж перешкодою для вступу можуть стати територіальні суперечки – Крим і окуповані райони Донбасу.

"І якщо Україна стане членом НАТО, не можна виключати додаткову агресію з боку Москви. У той же час, Москва буде обмежена у своїй відповіді, тому що агресія вже приносить їй проблеми у вигляді санкцій і міжнародної ізоляції", - вважає Гербст.

Говорячи про постачання американського озброєння, дипломат зазначив, що вони можуть збільшитися в разі припинення війни і вступу України в НАТО.

"Але поведінка Росії в Україні вказує на її бажання робити надзвичайні речі для досягнення кінцевої мети", - зазначив він, додавши, що говорити про вступ України до Альянсу не доводиться, поки в Москві не з'явиться "менш войовничий президент".

Читайте також інтерв'ю Джона Гербста "Апострофу": "Кремлю доведеться вийти з України, є способи наблизити цей день - екс-посол США".