RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

З'явилися подробиці зустрічі Тіллерсона з Лавровим

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров розповів про підсумки зустрічі з державним секретарем США Рексом Тіллерсоном, яка відбулася на полях форуму Асоціації держав Південно-Східної Азії (АСЕАН) в Манілі.

Як повідомляє ТАСС, Лавров роз'яснив Тіллерсону подробиці тих рішень, які були прийняті у відповідь на нові антиросійські санкції і підкреслив, що Москва і далі буде відповідати Вашингтону на його "недружні кроки".

"Разом з тим ми готові до нормалізації діалогу, якщо у Вашингтоні відмовляться від конфронтаційної лінії", - заявив Лавров.

Він також нагадав Тіллерсону про необхідність налагодити співпрацю між Росією і США з кібербезпеки, а також у питанні врегулювання конфлікту у Сирії.

Також за підсумками розмови в Манілі Лавров і Тіллерсон прийшли до висновку, що необхідно налагодити прагматичний деполітизований діалог з питань про ракети середньої і меншої дальності. "Мені здалося, що ми знайшли порозуміння у держсекретаря і доручення нашим експертам буде надано", - цитує Лаврова "Інтерфакс".

Крім того, глави зовнішньополітичних відомств Росії та США обговорили проблему ракетних випробувань КНДР, які не схвалюють обидві сторони. "Контакти з цієї проблеми між держдепартаментом і МЗС були б корисними, до таких контактів ми відкриті і розраховуємо, що це буде зустрінуте зі взаємністю", - зазначив міністр закордонних справ РФ.

Докладніше про перспективи відносин Росії і США в світлі введення Вашингтоном нових антиросійських санкцій читайте в матеріалі "США заважають головній меті Путіна: чекаємо підлості від Кремля", який опубліковано на "Апострофі".