RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Петля затягується на шиї: Піонтковський назвав два варіанти подальших дій Кремля в Україні

Агресія Росії проти України і протистояння з Заходом закінчилися цілковитою поразкою Кремля, у якого залишилося всього два варіанти подальших дій.

Таку думку висловив російський політолог Андрій Піонтковський в інтерв'ю SotnikTV.

За його словами, Кремль стоїть перед такою альтернативою: гібридна капітуляція або гібридна ескалація

"Гібридна капітуляція - це таке завершення "четвертої світової війни", яке Захід готовий буде сприйняти як капітуляцію, а російському населенню можна буде продати як перемогу Росії", - зазначив експерт.

За його словами, суть цієї стратегії в тому, що Путін йде з Донбасу, але за ним залишається на невизначений час Крим.

"Про це восени 2016 року, практично домовилися кремлівські експерти з людьми Клінтон. Але судячи з останніх заяв Пенса і Волкера сьогодні Вашингтон навряд чи на це погодиться", - додав Піонтковський.

Другий варіант, на його думку, це гібридна ескалація, яка передбачає військові провокації на Донбасі чи у Білорусі.

"Це буде супроводжуватися нестямним криком Путіна: "Тримайте мене, я припадочний - можу і ядерної слиною плюнути!". Мета - патріотично згуртувати населення і налякати Захід, схиливши його до прийняття прийнятних для Москви умов її гібридної капітуляції", - заявив політолог.

Він підкреслив, що такі дії навряд чи справлять належне враження. "Швидше навпаки зараз вже видно, що на найменший рух Москви Україна негайно отримає летальну зброю, різко підвищує для Кремля ціну агресії", - підсумував Піонтковський.

Докладніше про перспективи продовження конфлікту на Донбасі в світлі складних відносин США і Росії читайте в матеріалі "Консервна банка на хвості у Путіна: чому Кремль не відмовиться від Донбасу", який опубліковано на "Апострофі".