RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Москва буде терпіти: експерти озвучили прогноз по переговорам Волкера з Сурковим по Донбасу

Експерти в коментарях "Апострофу" досить низько оцінили ймовірність результативного завершення переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі спецпредставника Державного департаменту США по Україні Курта Волкера і помічника президента Росії Владислава Суркова.

"Припускати, що Волкер про щось домовиться з Сурковим, а Кремль це з радістю підтримає, при тому, що з [екс-главою МЗС Німеччини Франком-Вальтером] Штайнмайєром та [екс-главою МЗС Франції Жан-Марком] Єро було домовлятися зручніше – я не бачу підстав для такого розкладу", - зазначив науковий співробітник Інституту всесвітньої історії НАН України Сергій Толстов.

Цю думку поділяє експерт Інституту Кеннана, керуючий редактор онлайн-журналу Intersection Антон Барбашин.

"Якийсь фактор невизначеності все-таки залишається. Москва свідомо взяла паузу з відповіддю на санкційний закон і, мабуть, вичікує закінчення переговорів Волкера – Суркова. Але це, швидше, ілюзія", – заявив він.

На думку політичного аналітика Інституту євроатлантичного співробітництва Володимира Горбача, в питаннях Донбасу не варто чекати просування до завершення передвиборної президентської кампанії в Росії.

"Я не очікував би від росіян поступок. Думаю, вони будуть терпіти, зціпивши зуби. Принаймні, до президентських виборів березня наступного року", - сказав експерт.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Остання надія Москви: чого чекати від переговорів США і Росії по Донбасу.