RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Радник Порошенко розповів, як Україні вийти зі скандалу з двигунами для ракет КНДР

Україна має вимагати провести міжнародне розслідування обставин розвитку ракетно-космічної програми Північної Кореї.

Таку думку висловив директор Національного інституту стратегічних досліджень, радник президента України Володимир Горбулін, коментуючи резонансну публікацію The New York Times про можливі поставки українських ракетних двигунів КНДР, передає "Дзеркало тижня".

За його словами, МЗС України треба запропонувати світовій спільноті та США провести дослідження, яким чином Північна Корея змогла розвинути свою ракетно-космічну програму.

"Чи є тут якісь китайське коріння чи ні? Чи є тут російське коріння, чи ні? А ці дві країни підтримували і підтримують тісні відносини з КНДР. Яким чином (можливо це, чи неможливо) - будуються взаємини між Північною Кореєю та Іраном?" - заявив Горбулін.

На його думку, це допоможе припинити нападки на Україну, як на країну, яка торгує продукцією, що заборонена міжнародними договорами та угодами.

Він підкреслив, що за всю історію не було доведено жодного факту про торгівлю Україною забороненими технологіями.

Горбулін також припустив, що подібна ініціатива може спричинити за собою іміджеві втрати.

"Тут, можливо, доведеться розсьорбувати чимало тяжких сторінок. Але тоді ми прийдемо до одного висновку: ми сьогодні порядна країна, ми чесна країна. А найголовніше - ми єдина країна, яка пішла на скорочення, і фактично, на розставання зі своїм третім в світі ракетно-ядерним комплексом", - підсумував він.

Нагадаємо, раніше автор доповіді, в якій Україна звинувачується у передачі ракетних двигунів КНДР, заявив, що не вірить у причетність офіційного Києва в навмисній передачі технологій Північній Кореї.