RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Скандал з двигунами для ракет КНДР: автор доповіді дав пояснення по Україні

Експерт Міжнародного інституту стратегічних досліджень (International Institute for Strategic Studies) Майкл Еллеман, доповідь якого про можливу причетність України до постачання ракетних двигунів до КНДР, опублікувало видання The New York Times, дав пояснення з приводу зазначеної статті.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Twitter.

"Дозвольте мені пояснити з приводу джерела двигунів для міжконтинентальних балістичних ракет КНДР: "Південне" (Конструкторське бюро "Південне" ім. М. К. Янгеля, - ред.) є одним із декількох можливих джерел, інші можливі джерела знаходяться в Росії", - пише аналітик.

"Я не вірю, що український уряд потурав або знав, якщо двигуни були придбані у України. Навпаки, Україна заарештувала північнокорейців в 2012 році!", - додав він.

Нагадаємо, в 2012 році український суд засудив двох громадян КНДР до 8 років позбавлення волі за шпигунство. СБУ заявила, що північнокорейці намагалися встановити контакт з підприємством, пов'язаним з КБ "Південне".

Докладніше про ситуацію з доповіддю Майкла Еллемана читайте в матеріалі "Апостроф": "Ракетний" скандал навколо України і КНДР: три головні версії".