RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Волкер окреслив чітку позицію щодо вступу України до НАТО

Україна в нинішньому становищі не готова до вступу в НАТО, як і Північноатлантичний альянс не готовий її прийняти до свого складу.

Про це заявив спеціальний представник Державного департаменту США по Україні Курт Волкер в інтерв'ю телеканалу "Прямий".

"Я дуже поважаю Україну, але я поки не бачу можливості того, що Україна готова до вступу до НАТО, а НАТО готове прийняти Україну в тій ситуації, в якій вона є. Незважаючи на те, що проросійська армія знаходиться на Сході країни, власне Україна поки ще не готова безпеково приєднатися до НАТО", - заявив Волкер.

Він також зазначив, що працював з Хорватією, Албанією і Чорногорією, які в підсумку стали країнами-членами НАТО, і висловив надію на те, що Україна врешті-решт зможе наблизитися до стандартів НАТО, зокрема проведе реформи у сфері оборони і безпеки, підтягне свою економіку, подолає корупцію та налагодить відносини з сусідніми країнами.

Нагадаємо, раніше Курт Волкер заявив про необхідність виведення Росією своїх військ з території окупованого Донбасу, що є необхідною умовою встановлення миру на сході України.