RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Політика

Новини

20 вересня

Всі новини

Обшуки в диппредставництвах Росії в США: опубліковані нові подробиці та відео

У США тривають обшуки в генеральному консульстві Росії в Сан-Франциско, торговому представництві в Вашингтоні та консульстві в Нью-Йорку.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Обшуки почалися в диппредставництвах після того як Дональд Трамп 31 серпня прийняв рішення про закриття трьох російських представництв. Росія була зобов'язана до 2 вересня припинити роботу консульств та передати їх території під контроль американських правоохоронних органів.

Незважаючи на те, що дипломатичний імунітет з об'єктів вже було знято, новина викликала істерику в Росії. Так, офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова вже заявила, що "це якась пекельна клоунада, тупа, незаконна, безглузда". Також Захарова сказала, що таким чином США намагалися принизити Росію, але змогли принизити тільки ФБР-івців, які прибули для проведення обшуку.

Російські дипломати опублікували кілька відео, на яких видно як співробітники ФБР оглядають приміщення, залазять по драбині щоб оглянути стелю, а також стукають в двері зачинених кімнат.

Президент американської юридичної компанії American Corporate Services Григорій Фінкельсон повідомив блогеру Ігорю Поночевскому, про те, що багато працівників закритих російських консульств попросили політичного притулку в США.

Представник МЗС Росії Марія Захарова вже назвала цю інформацію брехнею.

Втім, блогер відповів, що "Жодна людина в здоровому глузді ніколи не зізнається, що вона - політбіженець" поки не отримає дозвіл на проживання в країні.

"Апостроф" вже публікував інформацію про те, що над територією "закритого" генконсульства Росії в Сан-Франциско помітили чорний дим.