RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

В Україні назвали головні проблеми, пов'язані з введенням миротворців на Донбас

Український журналіст Сергій Рахманін назвав основні проблеми, пов'язані з активно обговорюваним у світі питанням введення миротворчої місії на Донбас.

Про це журналіст написав у статті на сайті "Zn.ua".

Він зазначив, що у Росії як і раніше безліч способів "завалити" будь-яке рішення, що стосується можливості перебування збройного контингенту на території України. Це пов'язано з тим, що РФ є членом ОБСЄ і без її згоди зміна функції місії в нашій країні неможлива за статутом організації. Крім цього, РФ має право вето в ООН і має право відхилити будь-яку резолюцію.

"Але навіть якщо пофантазувати і припустити, що розклад сил складеться на нашу користь, це зовсім не гарантує швидкого, безболісного, комплексного вирішення проблеми Донбасу", - підкреслив Рахманін.

Журналіст перераховує кілька пунктів, описуючи основні проблеми, пов'язані з введенням миротворців ООН.

Також Рахманін зазначив, що Росія активно використовує своїх "миротворців" для встановлення контролю над територіями, що представляють для неї стратегічний інтерес. Наприклад, в Південній Осетії, Абхазії, Придністров'ї, Таджикистані.

"Однак у всіх цих випадках російські "блакитні каски" не мали мандата ООН, а діяли в рамках миротворчих місій СНД або на підставі міжнародних договорів, що укладалися між конфліктуючими сторонами. Використовувати цю схему на Донбасі Москві, на щастя, не вдасться", - написав журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", президент РФ Володимир Путін зробив гучну заяву, озвучивши умови РФ щодо введення миротворців на Донбас. Пізніше міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Росія пропонує ввести на Донбас не миротворчі сили ООН, а місію з охорони спостерігачів ОБСЄ.