RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Як стояли війська РФ, так і будуть стояти: аналітик вказав на проблеми з планом Порошенка по деокупації Криму

Створення міжнародного кола "друзів деокупації Криму", про яке заявив президент України Петро Порошенко, не допоможе процесу повернення українського контролю над окупованим півостровом.

Про це у коментарях "Апострофу" розповів аналітик "Українського інституту майбутнього" Ігар Тишкевич.

"Це буде мати сенс тільки тоді, коли в України буде чіткий план, що робити з Кримом і яким чином тиснути на Росію. А поки це виглядає, як спроба перекласти з хворої голови на здорову: ми самі не знаємо, що робити з Кримом, давайте зберемо компанію, і ви змусите Росію віддати нам Крим", - зазначив експерт.

Україні потрібно також знайти точки дотику з майбутніми так званими "друзями деокупації", щоб у них був інтерес і стимул до застосування конкретних кроків для повернення Криму Україні.

"Відповідно, якщо в України не буде плану, всі будуть просто збиратися і говорити, що пам'ятають, що Крим український, поплескуючи українського президента по плечу. А в Криму, як стояли російські війська, так і будуть стояти далі", - резюмував Тишкевич.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": Удар по Росії або зайвий привід випити: навіщо Порошенко група "друзів по Криму".