RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Порошенко висловився щодо російського сценарію розміщення миротворців на Донбасі

Президент України Петро Порошенко заявив, що розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі буде проходити не за російським сценарієм.

Про це він сказав в п'ятницю, 22 вересня, на спільній з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо прес-конференції в Торонто, передає "Інтерфакс-Україна".

Порошенко висловив впевненість, що миротворці розмістяться на всій території Донбасу та перепинять поставки Росією військ і зброї бойовикам.

"Звичайно, це не буде російський сценарій... миротворча місія повинна бути з мандатом ООН і розміщуватися на всій території Донбасу до кордону між Україною і Росією, щоб не дозволяти військам, зброї проходити на окуповану територію", сказав він.

У свою чергу Трюдо зазначив, що "Канада вірить в ідею миротворчих сил ООН".

"Миротворчі операції ООН завжди були потужним інструментом для встановлення стабільності і деескалації конфліктів у всьому світі", сказав прем'єр, нагадавши, що в цьому році Канада для участі в миротворчих операціях надасть до 600 військовослужбовців та грошові внески. Трюдо повідомив, що Канада в найближчі місяці обговорить, яким чином вона зможе допомогти в деескалації ситуації в "тому регіоні, де Росія порушила міжнародне право".

Після завершення переговорів з канадським прем'єром Порошенко написав на своїй сторінці в Facebook: "Я вірю, що миротворча операція ООН стане реальним проривом у мирному врегулюванні. У цьому прагненні знання і поради наших канадських друзів були б дуже корисними для нас".

Як повідомляв "Апостроф", Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг підтримує український варіант резолюції про введення на Донбас миротворців ООН.

Читайте також на "Апострофі" інтерв'ю керівника групи "Інформаційне опір" Дмитра Тимчука про підготовку Путіним суперплану щодо Донбасу.