RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Стало відомо про відставку скандального президента ПАРЄ: опублікований документ

Президент Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Педро Аграмунт, який був раніше відсторонений від виконання обов'язків ведіння сесії, подав у відставку.

Про це 6 жовтня повідомляє народний депутат Володимир Ар'єв на своїй сторінці в Facebook і публікує відповідний документ з підписом Аграмунта.

"Президент ПАРЄ Педро Аграмунт, який цього року літав в Сирію до Ассада на російському урядовому літаку, щойно добровільно подав у відставку. Вирішив не чекати фінального голосування в Асамблеї, запланованого на понеділок. Послався на стан здоров‘я. Вітаю всіх причетних, це наша спільна перемога!", - написав депутат.

Нагадаємо, питання про відставку Аграмунта підняли в ПАРЄ представники української делегації. Віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко вказала на фотографію президента ПАРЄ з президентом Сирії Башаром Асадом і головою комітету Держдуми РФ з міжнародних справ Леонідом Слуцьким. Згодом з'ясувалося, що на зустріч в Сирію Аграмунт літав на російському літаку.

Про ситуацію навколо Аграмунт також читайте колонці українського дипломата Богдана Яременка на "Апострофі": "У Росії проблеми з "корисним ідіотом" в Європі, але Москва не зупиниться".