RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У ГПУ зробили гучну заяву про замовника вбивства Вороненкова

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що замовником вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова виявився кримінальний авторитет, колишній цивільний чоловік Марії Максакової Володимир Тюрін.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

"Фактичним замовником вбивства, за інформацією головного управління розвідки Міністерства оборони України, підтвердженої слідством столичної прокуратури, став підконтрольний ФСБ кримінальний авторитет Тюрін Володимир Анатолійович, громадянин Російської Федерації", - заявив Луценко.

За словами генпрокурора, дача свідчень Вороненкова в Україні призвела до стурбованості топ-чиновників Кремля.

"По точно встановленій версії слідства керівництво ФСБ спільно з керівниками кримінального світу Росії підготували дії щодо вбивства або усунення, з їх точки зору, надзвичайно цінного свідка", - додав він.

Нагадаємо, Вороненков був убитий в центрі Києва 23 березня 2017 року. Охоронець екс-депутата поранив кілера, який згодом помер у лікарні.

Раніше з'явилась інформація про те, що слідство вважає головним організатором вбивства Вороненкова Тюріна і були названі його мотиви.

Також читайте інтерв'ю вдови Вороненкова "Апострофу.Лайм": Марія Максакова: Те, що мені влаштували в Росії, - це доведення до самогубства.