RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

21 квітня

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Вибори в Чехії: з'явився важливий для України прогноз

Зовнішня політика Чехії по відношенню до України після минулих виборів не повинна змінитися, але це може статися після січня 2018 року.

Про це розповіли "Апострофу" чеські журналісти і експерти.

Кореспондент міжнародного відділу щоденної газети Hospodářské noviny Ондржей Соукуп в коментарі "Апострофу" пояснив, що зараз зміни в чеській політиці не повинні торкнуться України.

"Мені здається, що зовнішня політика Чехії, в тому числі по Україні, після обрання (олігарха Андрія - ред.) Бабіша прем'єром ніяк не зміниться. Йому самому зовнішня політика очевидно нецікава, можливо, за винятком євродотацій для його агрохолдингу. Серед чеських політиків в принципі є консенсус, що стосовно Росії потрібно дотримуватися єдності в рамках ЄС", - підкреслив Соукуп.

Хоча зараз радикальних змін у чеській зовнішній політиці очікувати не варто, вони можуть відбутися після виборів в січні 2018. На цьому наголосила в коментарі "Апостроф" чеська україністка, експерт аналітичного центру Evropské hodnoty ("Європейські цінності") Ленка Віхова.

"Якщо переможе (президент Чехії Мілош - ред.) Земан, то, думаю, Чехія слідом за Угорщиною і Польщею намагатиметься торкнутися політичного дна. Якщо переможе менш проросійський кандидат - буде якась рівновага", - сказала вона.

Нагадаємо, на парламентських виборах в Чехії впевнено перемогла партія ANO 2011 скандального популіста і олігарха Андрія Бабіша, в той час як проєвропейська соціал-демократична партія влади розгромно програла, набравши всього 7,5% голосів виборців.

Детальніше про те, що відбувається в Чехії після скандальних парламентських виборів, читайте в матеріалі "Апострофа" Не забувають про Путіна: в країні ЄС відбуваються тривожні для України події.