RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Миротворці на Донбасі: стало відомо про важливі консультації з США

Миротворча ініціатива на Донбасі є позитивним сигналом, але на даний момент існує декілька проблемних моментів реалізації даної ідеї.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів військовий журналіст Роман Бочкала.

"Якщо говорити про практику, то я не думаю, що якась країна готова буде відправляти своїх військових [на Донбас], поки там буде гостра фаза військового конфлікту. Хоча, знову ж таки, з неофіційних, але достовірних джерел мені відомо, що постійно відбуваються консультації військових аташе і з Міністерством оборони, і з Адміністрацією президента. І США, і Канада, і ще ряд держав будуть готові направити свій контингент", - сказав Бочкала.

Журналіст упевнений, що для реалізації миротворчої ініціативи на Донбасі будуть потрібні десятки тисяч "блакитних касок".

"Якщо говорити, наприклад, про операції KFOR, яка була в Косово, або ISAF в Афганістані (це натовські місії) або, наприклад, про місії ООН в Ліберії, Конго, то мова йде про десятки держав. Кожна з держав при цьому надає якусь кількість військових", - зазначив журналіст.

Бочкала також зазначив, що з усієї кількості миротворців тільки третину складатимуть військові.

Докладніше читайте в інтерв'ю "Апострофа": Сценаріїв визволення Донбасу багато, є те, що потрібно зробити в будь-якому випадку - журналіст Роман Бочкала.