RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Питання могло вирішитися за день: стало відомо про проблеми з обміном затриманих ФСБ українських прикордонників

Російська сторона затягує процес можливого обміну затриманих на кордоні в Сумській області двох українських прикордонників, в той час як процедуру можна було провести в перші дні після інциденту.

Про це в ефірі Еспресо.TV повідомив спікер Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

Представник ДПСУ повторив озвучену раніше інформацію про те, що Росія спробує обміняти українців на своїх громадян.

"Ми підозрюємо, що двоє наших військовослужбовців, швидше за все, Росія намагатиметься обміняти на тих двох російських прикордонників, яких ми затримали кілька місяців тому на адмінкордоні з тимчасово окупованим Кримом", - сказав Слободян.

Також спікер зазначив, що ситуацію можна було б вирішити під час зустрічі представників обох сторін на кордоні, але росіяни не йдуть на контакт.

"В рамках нормальної робочої співпраці на мирних ділянках кордону це питання вирішується протягом однієї зустрічі протягом 1-2 діб після інциденту - якщо немає якихось обтяжуючих обставин", - зазначив він.

Слободян повідомив, що українській стороні не відомо точне місце знаходження військовослужбовців, а також всі обставини їх зникнення і того, як вони опинилися на території РФ.

Нагадаємо, двоє співробітників Сумського прикордонного загону зникли 3 жовтня.

Пізніше стало відомо, що вони були затримані прикордонною службою ФСБ РФ. 12 жовтня стало відомо, що українцям в Росії пред'явлено обвинувачення за ч.3 ст. 322 КК РФ (незаконний перетин держкордону РФ). Їм загрожує до 6 років позбавлення волі.

Як повідомляв "Апостроф", з'явилися відомості про затриманого зі стріляниною співробітниками ФСБ РФ на кордоні українця.