RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Затримання українських прикордонників російськими силовиками: розкрилися резонансні деталі справи

Відносно двох прикордонників Сумського загону, затриманих співробітниками ФСБ Російської Федерації в Брянській області,вже відбувся суд в РФ.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив спікер Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Олег Слободян.

За його словами, обставини "затримання" двох українських прикордонників співробітниками ФСБ потроху вдається з'ясувати.

"По-перше, за оперативною інформацією в РФ, щодо українських прикордонників вже відбувся суд. При цьому розгляд відбувався за двома статтями: незаконний перетин кордону та ... злісна непокора працівникам правоохоронного органу. Рішення суду - утримання 2 місяці під вартою", - зазначив речник відомства.

Слободян уточнив, що ці обставини наштовхують на думку про те, що українські військовослужбовці буди захоплені силою, а той факт, що до них кілька днів тому не пустили українського консула тільки це підтверджує.

"Швидше за все, що на офіцерів чиниться психологічний тиск, і не виключено, що у них на тілі є видимі ознаки фізичної боротьби на кордоні. Ще один аргумент на користь цієї версії - при огляді лінії кордону, в місці передбачуваної "зустрічі" наших прикордонників, були виявлені сліди розташування двох груп, які, швидше за все, і захоплювали наших офіцерів", - додав він.

Спікер ДПСУ підкреслив, що відомство спільно з Міністерством закордонних справ (МЗС) України буде вимагати від російської сторони видачі українських прикордонників.

Нагадаємо, 3 жовтня стало відомо про зникнення двох співробітників ДПСУ в Сумській області. Пізніше виявилося, що вони були затримані співробітниками ФСБ РФ в Брянській області.

Також з'явилася інформація про те, що прикордонники нібито самі перейшли на територію РФ і раніше робили це неодноразово.