RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Трампа відсторонено від влади: названо ім'я людини, яка визначає позицію США по Україні

Російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський вважає, що президент США Дональд Трамп і держсекретар США Рекс Тіллерсон практично усунуті від прийняття рішень по Україні, а зараз цим займається спецпредставник Держдепу Курт Волкер.

Про це він розповів в інтерв'ю "Апострофу".

"В контексті американо-російських, американо-українських відносин я вже більше місяця кажу, що на російсько-українській ділянці Трамп і Тіллерсон практично усунуті від влади, рішення приймають інші люди. По Україні зараз діє Волкер. А сьогоднішні рішення (затримання політтехнолога Пола Манафорта - ред.) закріплюють цю тенденцію, роблячи її незворотнюю", - зазначив Піонтковський.

Політолог вважає, що дана ситуація виникла після конференції з безпеки США, що пройшла в Аспені 20-22 липня.

"Там вперше дуже жорстко пролунав консенсус військово-політичного істеблішменту: "Якщо Путін вважає, що він оголосив гібридну війну Заходу і США, то ми будемо з цього виходити і в цій війні повинні нанести Путіну поразку"", - пояснив Піонтковський.

Він також зазначив, що головним показником такої позиції є новий закон про санкції, який повинен вступити в силу в січні.

"Найсильнішим ударом був закон про санкції від 2 серпня, дуже неохоче підписаний Трампом. Але не підписати закон він не міг, тому що майже одноголосно його проголосував Конгрес. Там абсолютно вбивча секція 241 про персональні санкції, яка зараз реалізується. В січні до російських олігархів буде застосовано вже існуюче законодавство по боротьбі з відмиванням коштів, здобутих злочинним шляхом", - розповів Піонтковський.

Читайте також про наближення імпічменту Трампа і здачу Манафорта в в інтерв'ю Андрія Піонтковського "Апострофу" "Трампа позбавили влади з питань України, а в Росії думають про долю Путіна".