RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Історичне минуле: влада Польщі зробила нову гостру заяву на адресу України

Глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що Варшава запускає процедури, які не дозволять людям, демонструє вкрай антипольські погляди, в'їжджати в країну.

Про це повідомляє Onet.pl, передає "Європейська правда".

Ващиковський сказав, що Україна і Польща мають "різні концепції поєднання".

"Ми усвідомлюємо, наскільки важлива для нас Україна з точки зору геополітики, але українці, знаючи про це значення своєї країни для нашої безпеки, вважають, що в такому випадку питання, які нас розділяють, зокрема історичні, повинні зійти на другий, третій план", - зазначив глава МЗС Польщі.

Зокрема, він заявив про заборону в'їзду в Польщу людям, які "демонстративно носять однострої СС "Галичина".

"Зараз ми запускаємо процедури, які будуть допускати людей, які демонструють вкрай антипольські позиції, на територію Польщі. Люди, які демонстративно носять однострої СС "Галичина", в Польщі не в'їдуть", - підкреслив польський міністр.

Він додав, що мова також йде про тих, хто заважає відновленню польських місць пам'яті: "Ті особи, які демонструють і використовують адміністративні інструменти проти Польщі, також зіткнуться з наслідками".

Як говорить Ващиковський, що у нинішніх умовах він ще думає над тим, чи варто рекомендувати візит президента Польщі Анджея Дуди в Україну.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно Ващиковський розкрив цілі візиту президента Польщі в Україну.