RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Між Сербією та Україною розгорівся скандал через слова про підпорядкованість Белграда Москві

Міністерство закордонних справ Сербії гостро розкритикував посла України Олександра Олександровича за його заяви про повної підпорядкованості Белграда Москві.

Про це заявив державний секретар МЗС Сербії Івіца Тончев, передає "Європейська правда".

Як сказав політик, останні інтерв'ю Олександровича демонструє те, що діяльність посольства України все більше зводиться до спроб погіршити відносини Сербії та РФ.

Тончев сказав, що Белград звернеться до Києва, щоб послу вказали на неприпустимість його поведінки, інакше Сербія застосує відповідні заходи.

"Враховуючи, що неодноразові зауваження, зроблені МЗС Сербії з порадами послу направити свою енергію на обов'язки, зазначені у Віденській конвенції про дипломатичні відносини, не мали ніякого ефекту, я б хотів звернутися до МЗС і уряду України з проханням вказати йому на неприпустимість подібної поведінки. Інакше ми будемо змушені застосувати звичайні в таких випадках заходи", - говорить Тончев.

Проте він не став говорити про якихось конкретних діях. Відповідно до Віденської конвенції, мова може йти про відкликання урядом Сербії акредитації посла й оголошення його персоною нон грата.

"Він (посол України, - ред.) заявив, без будь-яких обґрунтованих тверджень, про сербському чинник дестабілізації Македонії, створенні напруженості у відносинах з Хорватією, участю сербських екстремістів у спробі державного перевороту в Чорногорії... Звичайно, він не упустив можливості повторити вже відоме висловлювання одного західного дипломата про сидінні на двох стільцях", - зазначив Тончев.

Нагадаємо, в останньому інтерв'ю балканським ЗМІ посол України Олександр Олександрович заявив, що РФ використовує Сербію для дестабілізації Західних Балкан, додавши, що Белград є інструментом знищення Європи.

Як повідомляв "Апостроф", стало відомо, як громадяни Сербії потрапляють в ряди бойовиків "ДНР" і "ЛНР".