RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Війська РФ на Донбасі залишаться: на Заході озвучили прогноз за результатами переговорів Волкера з Сурковим

Британський політолог, фахівець по Україні Ендрю Вілсон побачив ознаки змін після зустрічі спецпредставника Держдепартаменту США по Україні Курта Волкера і помічника президента РФ Владислава Суркова по ситуації на Донбасі.

Про це повідомив політолог в інтерв'ю "Апострофу".

"Можна шукати вихід із ситуації, хороший чи поганий. Або заморозити конфлікт, так як на даний момент він не заморожений. Ми не знаємо, але динаміка точно є. Ми не знаємо, про що говорили Волкер і Бабаків. Є ознаки змін, давайте назвемо це так. А також ознаки того, що Росія частково усвідомлює, який жахливий безлад вона створила. Вона шукає якщо не вихід, то способи знизити вартість цього безладу - фінансову і репутаційну", - говорить Вілсон.

Він допустив, що Волкер і Сурков обговорювали врегулювання ситуації на Донбасі без повного виведення військ.

"Повне виведення військ РФ з Донбасу, - "Апостроф") буде означати лише одне - "республіки" розваляться. Я не бачу іншого логічного сценарію. Однак я не думаю, що зараз Росія цього хоче, тому що це стане грандіозною втратою віри. Може статися демілітаризація і без повного виведення військ - це, мабуть, те, про що домовляються Сурков і Волкер. Щось на зразок скорочення військової підтримки [так званих ДНР і ЛНР] виглядає можливим. Але Путін точно не хоче зникнення цих "республік" - це буде колосальна поразка", - підкреслив британський експерт.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Путін шукає вихід, війна проти України на новій стадії - західний експерт".