RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Зробити крок назад: в Польщі вказали на шляхи вирішення конфлікту з Україною

Залякування українців забороною в'їзду до Польщі не дасть ніяких позитивних результатів, але призведе до ескалації конфлікту.

Про це заявив "Апострофу" польський журналіст Павло Боболович.

"Нескладно припустити, чим відповість Україна. Хіба завдяки цьому ми повернемо пам'ять про жертви, які загинули в боротьбі або тих, які були вбиті на сході? Хіба українці визнають свою відповідальність за волинські злочину? Відповідь очевидна. Тому торги за "жорсткий курс проти України" мають, перш за все, характер політики, спрямованої для адресатів в Польщі. Однак така гра буде сприяти збільшенню популярності націоналістичної риторики з обох сторін. А це, звичайно, віддаляє можливість не тільки примирення, але навіть співроробітництва Польщі та України. Також не викликає сумніву, що вигоду отримає Росія, тролі якої вміло підігрівають настрою по обидва боки", - сказав він.

Єдиним рішенням, на думку Боболовича, є крок назад.

"Хоча б один крок назад кожної зі сторін. Чергова спроба глибшого розуміння історичних відмінностей, які є і залишаться в наших відносинах. Розуміння того, що силою ми не створимо загального пантеону героїв, що боротьба за незалежність однієї країни може бути драмою для іншої. Нам потрібно відокремити поточну політику від історичних питань, принаймні до тих пір, поки нашим країнам не загрожує втрата незалежності. Але, перш за все, Україна не може в подальшому блокувати ексгумації та захоронення на своїй території. Тому що повагу до померлих і гідне поховання - це спільна риса тієї системи цінностей, яка визнається нашими народами", - додав журналіст.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "Є лише одне рішення: що думають в Польщі про скандал з Україною".