RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Напруга між Україною і Польщею: стало відомо про важливу домовленість

Україна і Польща на зустрічі в Кракові, яка проходила в зв'язку із загостренням відносин між країнами, домовилися про необхідність зняти мораторій на проведення пошуково-ексгумаційних робіт і спільного їх відновлення.

Про це повідомляє прес-служба президента України.

Зустріч відбулася між заступником голови АПУ Костянтином Єлісєєвим та державним секретарем Польщі Кшиштофом Щерскім за дорученням Петра Порошенка і Анджея Дуди.

Під час засідання Консультаційного комітету сторони підтвердили свою прихильність зміцненню стратегічного партнерства між Україною та Польщею.

"Сторони погодились з необхідністю зняти мораторій на проведення пошуково-ексгумаційних робіт та спільного їх відновлення. У цьому контексті було домовлено провести міжурядову зустріч на рівні віце-прем’єр-міністрів найближчим часом", - йдеться в повідомленні.

Також обговорювалася підготовка до візиту Анджея Дуди до Харкова в грудні цього року.

Нагадаємо, в квітні цього року Український інститут національної пам'яті заявив, що призупиняє процес легалізації польських меморіальних об'єктів в Україні в зв'язку з демонтажем надгробного пам'ятника воїнам УПА на кладовищі в польському селі Грушовічі.

Читайте також матеріал "Апострофа" - Все дуже просто: В'ятрович зробив заяву щодо скандалу з Польщею.