RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Україна, Сирія і КНДР: Білий Дім розкрив деталі переговорів Трампа з Путіним

Президент США Дональд Трамп і президент Росії Володимир Путін у телефонній розмові обговорили шляхи досягнення миру в Україні, а також ситуацію в КНДР і Сирії.

Про це повідомляє сайт президента США.

"Президент Трамп і президент Путін обговорили яким чином забезпечити стійкий мир в Україні і необхідність продовження міжнародного тиску на Північну Корею, щоб зупинити програми з ядерного і ракетного зброєння", - написано там.

Також президенти висловилися на підтримку досягнення миру в Сирії, підтримавши "мирне врегулювання сирійської громадянської війни, припинення гуманітарної кризи, створення можливості переміщеним сирійцям повернутися додому і забезпечення стабільності в об'єднаній Сирії, вільної від зловмисного міжнародного втручання і від притулків для терористів".

Трамп і Путін також підтвердили необхідність боротьби проти тероризму на середньому Сході і Центральній Азії, а також проти ІДІЛ, аль-Каїди і Талібану.

Раніше "Апостроф" аналізував перспективи переговорів США і Росії в матеріалі "Трамп і Путін готують прорив по Донбасу: сценарій завершення війни".