RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Між Києвом і Брюсселем назріває скандал: стало відомо, чому Україна дратує ЄС

Дипломати Європейського Союзу з нерозумінням і навіть роздратуванням відреагували на статтю заступник глави Адміністрації президента України Костянтина Єлісєєва у виданні EUobserver, де той зажадав від ЄС визнати перспективу вступу Києва в цю організацію.

Про це "Апострофу" стало відомо з європейських дипломатичних джерел.

"Це нагадує діалог глухих і німих. Ми говоримо Києву: "Ви хотіли Угода про асоціацію та безвізовий режим – ви їх отримали. Тепер час показати вам результат зі свого боку". Але замість боротьби з корупцією і реформ ми чуємо нові вимоги – пояснити Україні, за що ви боретеся. Це ви самі повинні визначити. І дивно, що ви досі не знаєте, за що боретеся", - кажуть в дипломатичних колах ЄС.

Також в Брюсселі подібні заяви сприймають як намір підмінити поняття в діалозі з ЄС.

Нагадаємо, Угоду про асоціацію України і ЄС не надає статусу кандидата, як і не надає нових фінансових зобов'язань по відношенню до Києва.

Як кажуть українські дипломати, сам Він знає, що такі його статті в EUobserver заяви тільки дратують членів Євросоюзу, оскільки в усіх документах організації йдеться тільки про перспективи вступу держав Західних Балкан.

Крім цього, виглядають дивними розмови про вступ до ЄС тоді, коли в союзі існують євроскептичні погляди, а сама Україна знаходиться в стані конфлікту як мінімум з п'ятьма європейськими країнами у питаннях мови або історії.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Діалог глухих і німих: Європа роздратована і готова позбавити Україну серйозних грошей".