RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Ніяких росіян: у США висунули жорсткі вимоги щодо миротворців на Донбасі

Спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер вважає, що миротворча місія ООН на Донбасі повинна мати доступ до неподконтрольній Києву ділянці українсько-російського кордону. Також серед миротворців не повинно бути громадян РФ.

Про це пише американський журналіст Джош Рогін (Josh Rogin) у статті для видання The Washington Post, посилаючись на особисту бесіду з Куртом Волкером.

Незважаючи на те, що Москва відкинула 26 з 29 пропозицій Волкера, він сказав, що має намір продовжувати переговори. Представник Держдепу вважає, що план по введенню миротворчої місії є найкращим способом повернення до Мінськими угодами, прихильність яким декларують Україна і Росія.

Стратегія США базується на припущенні, що президент РФ Володимир Путін ганьбитися до – або принаймні розглядає – позбавлення від своїх військових і фінансових зобов'язань на сході України. Якщо довгостроковою метою Путіна є створення проросійської України, то продовження його втручання в конфлікт на Донбасі має зворотний ефект, каже Волкер.

"Те, що ми намагаємося зробити, це уточнити варіанти. Якщо вони (представники РФ, - ред.) хочуть залишатися на місці, вони можуть це зробити, але це буде дорого коштувати. Якщо вони хочуть рухатися далі, це може бути те, з чим ми всі згодні, і ми можемо знайти спосіб зробити це", - говорить Курт Волкер.

Як повідомляв "Апостроф", Курт Волкер проведе наступну зустріч з помічником президента РФ Владиславом Сурковим в грудні.