RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Миротворці на Донбасі: у США вказали на реальну небезпеку ініціатив Кремля

Росія може змусити США повторити в Україні ту ж помилку, що і в Сирії, пішовши на поступки Кремлю.

Про це пише американський журналіст Джош Рогін (Josh Rogin) в блозі видання The Washington Post.

"Після підігрування Росії в Сирії адміністрація Трампа зараз ризикує повторити помилку в Україні, де розгораються дискусії з приводу пропозиції Росії (по миротворцях на Донбасі, - ред.). План Москви щодо легітимації її вторгнення і контролю над двома східними регіонами полягає у втягуванні Трампа в ще одну погану угоду", - пише журналіста.

Він зазначає, що поведінка президента РФ в Сирії і Україні досить схоже: він використовує війська для активізації конфлікту, а потім звертається до Заходу з пропозицією щодо деескалації.

"Звертаючись до європейського й американського бажанням світу без інтервенції Заходу, російський президент висуває передбачуваний компроміс. Проте насправді пропозиції Путіна призначені для того, щоб розділити його супротивників і зміцнити його завоювання", - підкреслив Джош Рогін.

Нагадаємо, у вересні Кремль запропонував розмістити миротворців ООН на Донбасі, зокрема, на лінії розмежування між українською армією і бойовиками. Однак РФ виступає категорично проти того, щоб "блакитні каски" перебували на непідконтрольному Києву російсько-українському кордоні.

Як повідомляв "Апостроф", спецпредставник Держдепартаменту Курт Волкер заявив Джошу Рогіну, що миротворці на Донбасі повинні отримати доступ до межі, і серед них не повинно бути росіян.