RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Розділилися на два табори: з'явилися тривожні для України дані про настрої в ЄС

Держави-члени Євросоюзу розділилися на дві групи по відношенню до України, що пов'язано з втратою довіри до керівництва країни.

Про це розповіло "Апострофу" джерело в європейських дипломатичних колах.

"(Президенту України Петру - ред) Порошенку вже ніхто не вірить з партнерів в Євросоюзі", - заявив він.

Таким чином, останнім часом в Європі посилився поділ позицій з приводу України. Одна група країн вважає, що Україна йде по шляху згортання реформ (Франція, Німеччина, Іспанія, Італія). Друга - ті, хто вважає, що необхідно продовжувати спаринг з Росією і для цього активізуватися на східному напрямку, незважаючи на тривожні тенденції в Україні (Польща, Литва, Швеція).

У той же час, відзначає джерело, в Європі чекають результатів переговорів Росії і США по Україні.

"І якщо не домовляться, то в ЄС нічого не буде ініціюватися щодо України", - сказав він.

Народний депутат і голова комітету у закордонних справах Ганна Гопко ("Самопоміч") вважає, що співпраця з ЄС може призупинитися, але не заморозитися.

"Нам відмовляються давати транш, тому що ми не виконали ряд вимог. Тепер все буде залежати від нашої здатності приймати важливі закони, які будуть показувати, що Україна в процесі змін і створення потужних інституцій", - розповіла вона.

Детальніше про кризу у відносинах України і ЄС читайте в матеріалі "Апострофа" "Хижак проти Чужого": що думає Захід щодо "війни" Порошенка і Саакашвілі.