RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Потрібна згода Росії: Волкер зробив нову заяву щодо миротворців на Донбасі

США підтримують відправку миротворців на Донбас, але без згоди з боку Росії втілити це в реальність буде неможливо.

Про це повідомив спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер під час скайп-конференції з Відня, передає "Європейська правда".

"Ідея миротворців - у тому, що вони потрібні для безпеки в регіоні і для виконання критичних пунктів Мінських угод. Ми віддаємо перевагу миротворчій місії, тому що вважаємо її кращою для безпеки. Пропозиція Росії щодо надання охорони спостерігачам ОБСЄ не відповідає цим завданням. Вони фактично пропонують залишити їхні війська на території Донбасу і надалі давати їм контролювати частину кордону України. Це суперечить Мінським угодам", - говорить представник Держдепу.

Він звернув увагу, що головна відмінність міжнародної миротворчої місії полягає в тому, що вона не передбачає присутність важкого озброєння і надає можливість Україні контролювати весь ділянку своєї межі.

"Зараз немає жодного контролю кордону на окупованій території. Це треба припинити. Міжнародні сили зможуть його контролювати. Крім того, за присутності миротворчої місії спостерігачі ОБСЄ зможуть в повному обсязі виконувати свою роботу", - зазначив Курт Волкер.

"Миротворча місія не буде, якщо Росія на це не погодиться", - підкреслив він.

Як повідомляв "Апостроф", посол США в Росії Джон Хантсман розповів, коли відбудеться наступна зустріч Курта Волкера з помічником президента РФ Владиславом Сурковим.