RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Тільки перший крок: Маккейн відреагував на рішення Трампа про надання зброї Україні

Американський сенатор Джон Маккейн підтримав рішення адміністрації президента США Дональда Трампа про надання летальної зброї Україні.

Про це він повідомив на своєму офіційному сайті.

Я вітаю повідомлення, що адміністрація Трампа схвалила продаж летальної оборонної зброї Україні. Це треба було зробити ще давно, але тим не менше, це настає в ключовий момент. Українці витримують деякі з найгірших боїв протягом декількох місяців, оскільки Росія відкликала своїх офіцерів з одного з ключових механізмів припинення вогню, і бойовики, очолювані Росією, посилили свої напади на сході України. На кожному кроці Володимир Путін вибрав війну замість миру в Україні. З продовженням такого вибору, Сполучені Штати та вільний світ повинні дати Україні те, що потрібно, щоб захищатися", - зазначив Маккейн.

Проте, він вважає, що США повинні дати Україні більше.

"Саме тому повідомлення про рішення затвердити продаж снайперських гвинтівок і боєприпасів має бути лише першим кроком. Я закликаю президента дозволити додаткові продажі оборонної смертоносної зброї, включаючи протитанкові боєприпаси, та повною мірою використати кошти на безпекову допомогу, надані Конгресом", - написав сенатор.

Нагадаємо, сьогодні вранці про надання Україні можливості закупити в США снайперські системи Model M107A1, боєприпаси і пов'язані з ними комплектуючі і аксесуари на суму 41,5 млн. Ддол. США повідомило The Washington Post.

Раніше з'явилася реакція Кремля на повідомлення про надання Україні летального зброї.