RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Не всі хочуть співпрацювати: названо країни, які продають Україні озброєння і боєприпаси

Директор ДП "Спецтехноекспорт" Павло Барбул заявив, що не менше п'яти східноєвропейських держав продають Україні боєприпаси.

Про це передає "Радіо Свобода".

"Зокрема ВОГ-17 і ВОГ-25, боєприпаси для гранатометів, деякі артилерійські припаси – 100 мм та 152 мм – це те, що з невідкладного. Я не буду називати країни, кількості або ціни, але ми це поставляємо", - сказав Барбул.

"Ситуація з постачанням летальної зброї до воюючої країни є обмеженням для всіх. У нас є ситуації, коли деякі компанії не змогли отримати ліцензії на постачання припасів вже протягом двох років", - додав він.

У свою чергу, військовий експерт Михайло Жирохов зазначив, що хоч зазначені поставки офіційно не афішуються, але фото і відео з передовою в зоні АТО свідчать про те, що вони існують. Зокрема, йдеться про боєприпаси радянського зразка, які постачають Румунія, Болгарія та, частково, Польща.

Крім цього, Литва анонсувала безкоштовні поставки Україні 7 тисяч автоматів Калашникова, 2 млн патронів до них, понад 80 кулеметів, мінометів і протитанкової зброї.

До постачань зброї Україні в грудні приєдналася і Канада: мова йде про стрілецьку зброю і боєприпаси.

Також звертається увага, що американська компанія AirTronic USA продає Україні ручні протитанкові гранатомети PSRL-1, які побудовані на базі радянського РПГ-7. Деталі контракту не розголошуються, але, за інформацією військових експертів, перша партія PSRL-1 налічувала 100 одиниць і нині використовується Національною гвардією.

Детальніше про постачання зброї Україні читайте в матеріалі "Апостроф": "Війна на Донбасі: хто дасть Україні зброю, якої боїться Росія".