RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Думки вголос: влада України відповіла на пропозицію нового формату співпраці з ЄС

У Кабміні відреагували на заяву міністра закордонних справ Німеччини Зигмара Габріеля про те, що ЄС може використати однакову модель відносин з Великобританією, Україною і Туреччиною.

Коментар дала заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль в ефірі "5 каналу".

"Ця модель (відносин з Великобританією після її виходу з ЄС) ще не сформована. Це фактично спекуляція щодо того, яку модель вони можуть сформувати за підсумками всіх переговорів і виходу Великобританії зі складу Європейського Союзу", - заявила вона.

"Але чи є це загальною думкою Європейського Союзу, або чи є взагалі розуміння в Європейському Союзі як відбуватимуться, наприклад, торгові відносини з Британією після її виходу зі складу Європейського Союзу? Ще немає. Тому можна зараз сказати, що це так, думки вголос" , - додала Зеркаль.

Нагадаємо, Габріель заявив про те, що якщо ЄС вдасться врегулювати свої відносини з Великобританією після її виходу з ЄС, то ця модель може бути використана для побудови відносин з Україною і Туреччиною.

Читайте також матеріал експерта МЦПД Євгена Ярошенка про зовнішню політику України Не тільки Росія: три серйозні виклики для України на наступний рік.