RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Волкер розповів, хто буде відновлювати зруйнований війною Донбас

Спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер заявив, що відновлення Донбасу після військових дій, насамперед, є турботою України.

Про це він розповів в інтерв'ю радіостанції "Эхо Москвы".

"Факт полягає в тому, що ці території належать Україні, українські громадяни живуть на цих територіях, і Україна відповідальна за відновлення цих територій, як тільки вона отримає доступ до них. Я обговорював це з українською владою, і вони розуміють це. Але вони проводять чітку лінію, що вони не можуть почати відновлювати ці території до тих пір, поки не отримають фізичний доступ на них. Але вони розуміють, що це їхня відповідальність", - підкреслив Волкер.

Однак він додав, що Україна в цьому питанні може розраховувати на міжнародну підтримку.

"До того ж, я впевнений, що багато допоможуть Україні в цьому питанні. Євросоюз, Німеччина вже публічно заявила, що готова допомогти, але все залежить від встановлення миру, безпеки і відновлення контролю над територіями за Україною", - сказав американський дипломат.

Як повідомляв "Апостроф", Курт Волкер спрогнозував збереження напруженості між Вашингтоном і Москвою з приводу анексії Росією Криму.