RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Волкер оцінив значимість гучного закону по Донбасу

Законопроект про реінтеграції Донбасу не може змінити ситуацію в регіоні, але є важливим у процесі визначення порядку проведення військової операції.

Про це заявив спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер, передає видання "Радіо Свобода".

"Там просто йдеться про те, що ми бачимо на власні очі. Закон впорядковує військову операцію, що, на мою думку, важливо. Упродовж кількох років це називалося антитерористичною операцією, а це справжня військова операція для захисту країни. Документ формалізує права громадян України, які живуть у цьому окупованому регіоні, і це також важливо. А те, що там немає згадки про "Мінськ", не означає, що він протидіє "Мінську", - вважає Волкер.

Спеціальний представник Державного департаменту США також зазначив, що Україна виконує умови Мінських угод і того ж він чекає від Росії.

"Україна є учасником Мінських угод, бере участь у Тристоронній контактній групі в Мінську кожні кілька тижнів. Вона ухвалила закон про спеціальний статус, закон про амністію, готова до проведення місцевих виборів, коли для цього будуть умови. Тому я думаю, що Україна дотримується угоди. Як на мене, потрібно, щоб і російська сторона виконала свою частину, зокрема з дотримання перемир’я, такого, як ми бачили минулої доби", - резюмував Волкер.

Як повідомляв "Апостроф", Курт Волкер має намір провести черговий раунд переговорів з помічником президента Росії Владиславом Сурковим, щоб обговорити відведення підконтрольних Росії сил на Донбасі і звільнення полонених.