RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

На Заході висловилися про наслідки майбутніх санкцій США проти оточення Путіна

Нові санкції США проти Росії не стануть наскільки потужними, щоб змінити політику РФ в питаннях Донбасу і Криму, але з часом можуть зробити російську сторону більш поступливою.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів колишній посол Польщі в Україні (2005-2010), а нині координатор з питань України в Інституті східноєвропейських досліджень у Варшаві Яцек Ключковський.

"Мені здається, що вони готові триматися довго. Нові санкції навряд чи зможуть істотно вплинути на зміну позиції щодо України і окупованих територій, хоча можуть з часом деяким чином зробити російську сторону більш схильною до партнерської розмови", - зазначив дипломат.

При цьому Ключковський вважає, що у США і ЄС на даний момент немає єдиної санкційної політики щодо РФ.

"Звичайно, якщо ці американські санкції будуть втілені в життя, вони можуть нашкодити деяким європейським компаніям. Але зверніть увагу, що не нові санкції, а саме російська агресія проти України завдала найбільшої шкоди також і європейській економіці. Зі свого боку Росія ввела санкції відносно продовольчої продукції з ЄС. Тому головне - це не різниця між підходами США і ЄС, а врегулювання конфлікту", - повідав Яцек Ключковський.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Закон по Донбасу не встановив мир в Україні - екс-посол Польщі.