RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

На Заході розповіли, хто в Європі може стати ініціатором консенсусу з Путіним по Україні

Франція може стати ініціатором початку пошуку консенсусу з Росією щодо ситуації на Донбасі заради поліпшення відносин.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів старший науковий співробітник і керівник відділів зовнішньої політики і політики і установ у брюссельському Центрі дослідження європейської політики (CEPS) Стівен Блокманс.

За його словами, на даний момент малоймовірна серйозна зміна позиції Німеччини щодо українського питання, в той час як президент Франції Еммануель Макрон проявляє себе більш активно.

"Якщо він захоче покращити відносини з Росією, я думаю, що він тим не менш наполягатиме на окремій угоді з Україною, яка буде відповідати основним цінностям, якими він керувався сам в своєму президентстві і в зовнішніх справах: багатосторонніх законодавчих рамок з умовою невикористання сили, хіба що з мандатом, а також, безумовно, непорушності кордонів. Тому, думаю, будь-яка спроба Німеччини і Франції рухатися в іншому напрямку буде насамперед ініціативою Франції", - вважає експерт.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Ситуація на Донбасі зайшла в глухий кут, є дві причини цього - західний експерт.