RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Не варто чекати багато чого: на Заході озвучили реальний прогноз для України щодо зближення з ЄС

Напередодні Brexit і в очікуванні серйозних реформ всередині Європейського союзу Україні не варто розраховувати на можливість більш тісної співпраці з ЄС.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів старший науковий співробітник і керівник відділів зовнішньої політики і політики і установ у брюссельському Центрі дослідження європейської політики (CEPS) Стівен Блокманс.

"З одного боку, я розумію, що ці прагнення викликало відродження порядку денного щодо розширення ЄС, насамперед на Балкани. Але не для Туреччини. Я розумію, що могла їх викликати і думка, що, якщо Brexit відбудеться в 2019 році, під час перехідного етапу після Brexit для Великобританії повинна бути знайдена нова форма сусідства з ЄС як для стратегічного партнера Європейського Союзу", - вважає експерт.

При цьому Блокманс впевнений, що на даний момент Україні не варто серйозно покладатися на тіснішу співпрацю з ЄС.

"Тому ні, я думаю, що 2018 рік – точно поганий час, щоб просувати щось більше. Ще й тому, що ЄС дав чітко зрозуміти, що хоче, щоб Україна виконала зобов'язання, які взяла на себе раніше. І хоча є певний прогрес у сфері торгівлі, ще багато треба зробити, перш за все, в питаннях судової реформи та боротьби з корупцією", - повідав Блокманс.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Ситуація на Донбасі зайшла в глухий кут, є дві причини цього - західний експерт.