RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Путін готує масштабне вторгнення в Україну, але в Києві цю загрозу недооцінюють: зроблено гучну заяву

Президент РФ Володимир Путін може організувати масштабне вторгнення в Україну.

Про це розповів "Апострофу" британський полковник Глен Грант, який раніше працював радником в Міністерстві оборони України і є автором резонансної статті про проблеми в українській армії.

Він додав, що поки російська армія ще не готова до вторгнення.

"У російській пресі було сказано, що їм знадобиться ще три роки, щоб підготуватися на заході, отримати досить озброєнь і натренуватись. В інших сферах вони, наприклад, будують нові залізничні лінії до старих складів, щоб мати можливість витягнути назовні все своє старе озброєння. Україна цю активність недооцінює", - розповів Грант.

Полковник допускає, що вторгнення може і не відбутися, оскільки Путін дуже непередбачуваний.

"Цілком можливо, що вони і не будуть нападати. Що все, що вони зроблять - це розмістять свої озброєння навколо і загрожуватимуть країні, просто заявляючи: "Ми можемо розбити вас завтра". Це набір варіантів, які має Росія. Тому що у вона має, серед іншого, ракети, яких поки немає в України, більше авіації, підготовлені в Сирії пілоти, а тепер і солдати. Тому у росіян є ряд варіантів, до яких вони можуть вдатися. Крім того, Росія абсолютно непередбачувана", - зазначив він.

Детальніше читайте в інтерв'ю Глена Гранта "Апострофу" Україна повинна бути готова, що Путін розширить війну за межі Донбасу.