RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Нова Боснія і Герцеговина: на Заході розкрили хитру задумку Кремля з Мінськими домовленостями

Росія, яка спровокувала конфлікт на Донбасі, прикривається Мінським процесом, щоб видати себе за посередника у війні.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів старший науковий співробітник Центру аналізу європейської політики (CEPA) у Вашингтоні і старший аналітик по тематиці Росії в головній редакції RFE / RL в Празі Брайан Вітмор.

"Врешті-решт є дійсно один актор, який може вирішити, чи завершиться ця війна. І це саме той актор, який почав цю війну, але робить вигляд, ніби він в ній посередник. Це дуже хитрий трюк Росії: спровокувати конфлікт, почати конфлікт , а потім представляти себе в якості посередника в ньому. І це не припиниться з "Мінськом" або без нього, поки Москва не вирішить припинити", - вважає експерт.

При цьому навіть Росія на даний момент відчуває розчарування в Мінській угоді і намагається від неї піти.

"Те, що Росія погоджується з тим, що є давньою вимогою України, мені здається сигналом, що вони занадто розчаровані і не отримують від "Мінська", чого хотіли. Тому що вони сподівалися, якщо повернутися до часу, коли Мінські домовленості були підписані, як мені здається, використовувати "Мінськ", щоб перетворити Україну в ще одну Боснію і Герцеговину. Вони хотіли, щоб Україна була децентралізована відповідно до баченням Москви, щоб нинішнє керівництво сепаратистських "республік" залишилося недоторканим", - повідав експерт.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Москва провалила два плани в Україні і переходить до третього - західний експерт.