RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Завершення війни на Донбасі: Волкер вказав на головну проблему

Спеціальний представник США по Україні Курт Волкер заявив, що проблема Мінських домовленостей полягає не в їх змісті, а в реалізації.

Про це він сказав під час дискусії на Брюссельському форумі, повідомляє Укрінформ.

За словами Волкера, Мінські домовленості включають в себе всі питання, необхідні для "забезпечення припинення вогню, відновлення українського національного контролю, суверенітету і територіальної цілісності". Проблема лише в тому, щоб реалізувати їх.

Спецпредставник США окремо відзначив провину Росії, яка не дивлячись на підписання Мінських договорів, не забезпечує припинення вогню, не виводить важке озброєння і продовжує розгортання своїх органів військового управління.

"Україна втрачає щотижня кілька своїх солдат. Уявіть, що ви маєте реальну війну на своїй території. Не десь далеко, а безпосередньо на вашій території. І ваші збройні сили захищають вашу країну, втрачаючи солдатів, що захищають свою країну. Ось така ситуація зараз в Україні. Уявіть вплив цього на політику в країні ", - підкреслив американський дипломат, говорячи про тиск, який чиниться на Україну.

Нагадаємо, недавні заяви Курта Волкера про ліквідацію так званих ДНР-ЛНР, викликали паніку в Кремлі і на окупованих територіях. Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": "Ліквідація ДНР-ЛНР: чого бояться в Донецьку, Луганську і Москві".