RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Україна висилає дипломатів Путіна через отруєння екс-розвідника Скрипаля

Прийнято рішення про висилку 13 російських дипломатів з України, в зв'язку з замахом на колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію в Великобританії.

Про це заявив на своїй сторінці в Facebook Петро Порошенко.

У понеділок, 26 березня, практично одночасно про висилку російських дипломатів заявили США, Німеччина, Франція, Латвія, Польща, Естонія, Данія, Чехія та Нідерланди. На даний момент, за словами голови Європейської ради Дональда Туска, рішення про висилку прийняло 14 країн ЄС.

"Наша спільна відповідь Кремлю і далі має бути рішучою і жорсткою для недопущення нових людських трагедій та забезпечення поваги до норм міжнародного права", - йдеться в заяві Порошенко.

Раніше про висилку чотирьох російських агентів спецслужб, які працюють під дипломатичним прикриттям заявив міністр закордонних справ ФРН Хайко Маас.

Також десяткам російських дипломатів дали 60 днів на те, щоб покинути територію Сполучених Штатів.

"Сьогодні президент Дональд Трамп розпорядився вислати десятки російських офіцерів розвідки з США і закрити російське консульство в Сіетлі через його близькість до однієї з наших баз підводних човнів", - заявив чиновник з адміністрації президента США.

Нагадаємо, до цього Євросоюз прийняв рішення також відкликати свого посла Маркуса Едерера з Москви в зв'язку з позицією РФ в міжнародному скандалі навколо отруєння колишнього розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в Солсбері, 4 березня.