RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

В Україні розповіли, коли і яких російських дипломатів вишлють з країни

У зв'язку з міжнародним скандалом, який виник навколо отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки в Великобританії, Україна вишле 13 російських дипломатів на рівні першого і другого секретаря посольства.

Про це заявив віце-президент ПАРЄ Володимир Ар'єв в ефірі 112 Україна.

"Наскільки мені відомо, Україна висилає досить серйозних дипломатів, на рівні першого, другого секретаря (посольства, - прим. "Апострофа"), тобто не технічний персонал. Вони вже до завтра (28 березня, - прим. "Апострофа") повинні покинути територію України, їм дали 48 годин. Я вважаю, що цим кроком ми показуємо єдність з європейським співтовариством", - сказав він.

Як уточнив Ар'єв, це рішення було прийнято без будь-якого впливу з боку міжнародних партнерів.

"Ніякого тиску на Україну не чинили, це рішення було прийнято в знак солідарності з нашими британськими колегами ... Ми повинні зробити цей крок, так само, як свого часу Великобританія і країни ЄС ввели санкції проти РФ через російську агресію проти України. Це був абсолютно зважений і логічний крок", - запевнив він.

Відповідаючи на питання про заміну висланих 13 дипломатів іншими, віце-президент ПАРЄ висловив сумнів з того приводу, що Україна погодитися на цей крок.

"В даному випадку вони мають право посилати когось на заміну. Українська сторона, звичайно, буде розглядати, але наш рівень дипломатичних відносин після того, як Україна відмовилася приймати посла РФ, знаходиться на низькому рівні", - підкреслив він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше країни ЄС висловили підтримку Великобританії і вирішили також відкликати свого посла Маркуса Едерера з Москви.