RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

На Заході назвали три важливих моменти з введенням миротворців на Донбас

Миротворча місія ООН може внести серйозні зміни в положення справ на Донбасі, але до досягнення домовленості слід пройти тривалий шлях.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів голова Європарламенту в 2002-2004 роках, нині керівник місії ЄП щодо реформування Верховної Ради України Пет Кокс.

Однак, на думку політика, жоден з проблемних моментів не є тупиковим.

"Наскільки я можу судити, не маючи інсайдерської інформації з цього питання, якщо умовою Росії стане присутність миротворців з країн, які не є членами НАТО, то Фінляндія, Швеція, Австрія та Ірландія - не члени Північноатлантичного Альянсу, але члени Європейського Союзу. Навіть при такої умови можна домовитися ", - зазначив Кокс.

Також важливим моментом є наявність бажання у сторін врегулювати конфлікт, відсутність якої може привести до заморожування конфлікту на довгі роки.

"Але я вважаю, що критично важлива здатність закрити кордон між Україною і Росією таким чином, щоб її не можна було порушити, як підтвердження українського суверенітету. Чи погодиться на це Росія? Невідомо. Але, я думаю, цинізм Кремля безмежний, коли доходить до його власних інтересів. ", - повідав політик.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Путін поводиться цинічно, Донбасу загрожує важкий сценарій - європейський політик.