RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Трамп може перестати допомагати Україні: названа причина

Після можливого виводу американських військ з Сирії, президент США Дональд Трамп може скоротити обсяг допомоги Україні, орієнтуючись на своїх виборців, серед яких розповсюджені ізоляціоністські настрої.

Про це "Апострофу" розповів російський військовий оглядач Павло Фельгенгауер.

Говорячи про вирогідне виведення військ США з Сирії, Фельгенгауер повідомив про те, що це рішення, швидше за все, буде направлено на збільшення популярності Трампа серед американських ізоляціоністів.

"Це американський ізоляціонізм, достатньо потужний в Америці рух. З тим же успіхом ізоляціоністи можуть сказати, що й на Україну наплювати. І Трамп дивиться на ізоляціоністів, адже в листопаді будуть вибори в Конгрес. Не знаю, вийдуть США з Сирії або не вийдуть, але це такий популізм, тому що серед представників політичного базису Трампа це сприймуть позитивно. Це буде популярно: ми там розгромили ІДІЛ, ура, перемогли, йдемо звідти на фіг", - пояснює експерт.

Також, за його словами, подібне ставлення може виникнути і до України.

"Цілком можливе таке ж ставлення до України з боку цих людей. У тому числі й Трампа, якого теж насилу вмовили продовжувати допомагати Україні. Хоча у Вашингтоні багато людей, в яких зовсім інші точки зору", - зазначає військовий оглядач.

Детальніше про можливе рішення Трампа вивести війська з Сирії та його наслідки для України читайте в матеріалі "Апострофа": Виведення військ Трампа з Сирії: чого чекати від Путіна і чи варто хвилюватися Україні.