RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Україна нарешті отримає від США патрульні катери: в ВМС розкрили деталі

Після подолання юридичних труднощів командування військово-морських сил України заявило про готовність до отримання від США обіцяних двох патрульних катерів типу "Айленд".

Про це повідомляється на Facebook сторінці ВМС ЗСУ.

"Катери ми отримуємо безкоштовно, але їх транспортування, підготовка екіпажів, та інші супутні витрати здійснюються за рахунок держави. Це перший випадок подібної допомоги від іншої країни за відповідну оплату, тому на законодавчому рівні були певні складнощі щодо її реалізації в рамках чинного законодавства, але на дійсний час такий шлях вже визначено, його буде реалізовано в рамках діючої угоди між Урядом України та Сполучених Штатів Америки", - заявив командувач ВМС ЗСУ віце-адмірал Ігор Воронченко.

Також, американській стороні вже повідомили про готовність Міноборони України до отримання катерів на запропонованих умовах. Очікується опрацювання основних пунктів контракту, після підписання якого почнеться безпосередня передача кораблів.

Детальніше про заплановане отримання американських патрульних катерів флотом України читайте в матеріалі "Апострофа": Американські кораблі для України: даремний подарунок або основа нового флоту.