RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Миротворці на Донбасі: в Україні вказали на проблемні моменти

Розраховувати на швидке вирішення питання з миротворцями на Донбасі не варто, а Україні необхідно переконати своїх західних партнерів припинити думати в рамках напівзаходів.

Про це розповів "Апострофу" в своєму інтерв'ю військовий експерт Микола Сунгуровський.

Відповідаючи на питання про нещодавню зустріч президента України Петра Порошенка з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, експерт заявив, що у України є приводи сподіватися на більш рішучу позицію Німеччини.

"Ангела Меркель, якою б вона рішучої жінкою не була, є заручницею політичної ситуації (в Німеччині), і це всім зрозуміло. Зараз вона нібито в силі знову. Тим більше що й міністр закордонних справ на стороні України. У нас є підстави сподіватися на те, що позиція Німеччини стане більш рішучою. Але тут все питання в тому, як їх змусити думати раціонально, як їх змусити думати не напівзаходами, а в термінах результатів і кінцевих цілей", - говорить він.

Так, на думку Сунгуровського, Мінські домовленості самі по собі є хорошим рішенням для конфлікту на Донбасі, проте в них погано те, що ніхто не гарантує повноцінного виконання їх умов.

"Після того як припинили вогонь, встановили перемир'я, і тут же провели вибори, то хто завадить новообраній владі звернутися до Росії про укладення військового союзу, як це сталося в Абхазії і Осетії? І поява російських баз на тій території – це остаточне замороження конфлікту, а не його вирішення. І ніхто не говоритиме, мовляв, а чому ви інші кроки не виконали. Говоріть, скільки влізе, а війська вже там – і на законних підставах. І все. Не можна допускати, скажімо, половинчастого виконання цих угод", - застерігає експерт .

Втім, він також вважає, що про Мінські домовленості вже пора припинити говорити, тому що вони фактично зірвані.

отрібно просто визнати Росію винуватицею зриву цих угод. Ось кажуть: де ж новий формат? А новий формат – це мандат миротворчої місії, у якому всі ці кроки і визначаються, вся технологія – від і до", - резюмує Сунгуровський.

Детальніше про варіанти вирішення конфлікту на Донбасі читайте в інтерв'ю "Апострофа" з військовим експертом Миколою Сунгуровським: "Є тільки один спосіб повернути Донбас під контроль України".