RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

16 квітня

Всі новини

Названо головну проблему Радбезу ООН

На даний момент ООН не може впливати на рішення міжнародних проблем, оскільки в Радбезі ООН назріла серйозна структурна проблема, яка потребує реформування.

Про це заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш в інтерв'ю телеканалу SVT, передає УНН.

"У нас є структурна проблема в РБ: вона представляє той світ, яким він виглядав після Другої світової війни, СБ вже не уявляє світ сьогодні. Вето стало інструментом, який використовується занадто часто. Існує дискусія про реформи, щоб СБ більше відповідала сьогоднішньому світу. Як я вже неодноразово говорив без реформи Ради Безпеки не буде повної реформи ООН", - говорить він.

Зокрема, назрілу структурну проблему в Радбезі явно видно під час спроб вирішити ситуацію навколо Сирії.

"У Сирії присутні кілька різних армій, всілякі ополченці, бойовики з усього світу, стикаються різні інтереси, йде холодна війна, конфлікт між сунітами і шиїтами, існують і інші розбіжності між різними частинами регіону. Очевидно, наївно вважати, що ООН може магічно вирішити всі ці проблеми, особливо коли Рада Безпеки настільки розрізнена", - додав Гутерріш.

Як повідомляв "Апостроф", використовуючи цю структурну проблему в Радбезі ООН Росія не вперше накладає вето на проекти резолюції ООН по Сирії. Так, раніше Росія скористалася правом вето під час голосування за проект резолюції ООН про припинення вогню в Сирії. Прийняти проект вдалося лише з другої спроби.