RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Все зміниться: Волкер розповів, коли і як Росія поверне Крим

Кремль може повернути Крим Україні так само, як повернув незалежність трьом балтійським державам незважаючи на їх тривалу окупацію за радянських часів.

Про це заявив спецпредставник США з питань переговорів по Україні Курт Волкер, пише Укрінформ.

"Вони (росіяни - ред.) будуть говорити одні речі (про перспективи повернення Криму - ред.), ми - інші, але побачимо, що станеться в перспективі. Країни Балтії були окуповані Радянським Союзом протягом десятків років, і в підсумку все змінилося ", - сказав Волкер.

За його словами, проблема Криму є досить складною. Однак він також зазначив, що дивиться "з великим захопленням" на попередників щодо політики невизнання анексії балтійських держав.

Тиск санкцій на Росію буде тривати, поки вона не поверне Кримський півострів Україні. За його словами, "кримський" пакет санкцій проти Росії був чітким меседжем: "Вторгнення в іншу країну і захоплення її території, її анексія, проголошення своєї власністю - це просто неприпустимо, і ми не збираємося миритися з цим".

Нагадаємо, раніше російський блогер і політичний діяч Максим Калашников заявляв, що в кулуарах російської влади вже ведуться розмови про повернення Криму Україні.