RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Угорщина висунула Україні нову вимогу з приводу гучного закону про освіту

Україна повинна продовжити перехідний період імплементації закону "Про освіту" та скасувати дію закону для приватних освітніх установ.

Про це міністр закордонних справ Угорщини Петер Сиярто розповів за підсумками українсько-угорських консультацій в Закарпатській області.

Міністр зауважив, що Угорщина просить, щоб освоєння державної мови в Україні проходило, не заважаючи національним меншинам.

"Навчання угорською мовою не повинно страждати від того, що українська влада прагне підвищити рівень володіння державною мовою... Пані міністр [освіти і науки України Лілія Гриневич] заявила, що Україна поважає і виконає всі рекомендації Венеціанської комісії. Ми сподіваємося, що на підставі цього український парламент, нарешті, прийме закон про продовження перехідного періоду", - підкреслив Сиярто.

У той же час, за його словами, необхідно ще багато роботи, щоб відносини між Україною і Угорщиною повернулися на колишній рівень.

"Ми раді тому, що були зроблені певні кроки вперед, але треба розуміти, що нам ще належить зробити великі спільні зусилля для того, щоб повернутися до того контексту і настрою, які були характерні для наших відносин ще у вересні минулого року", - зауважив угорський міністр.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Угорщина обіцяла на всіх рівнях піднімати питання про дотримання прав національних меншин в Україні.